Aslan İle Kardeşinin Masalı


 Ormanın birinde bir kral aslan ve kardeşi, dev bir mağarada mutluluk içinde yaşarlarmış. Kral aslanın yeleleri, pamuk gibi yumuşak, kardeşinin gözleri ise deniz gibi masmaviymiş. Kral yaşlanınca tahtı kardeşine vereceğine dair söz vermiş.

Bir gün bir tilki bu iki kardeşin arasını bozarak ormanın başına geçmek istemiş. Bu tilki öyle zeki ve kurnazmış ki herkesi zekasıyla alt edermiş. Bir plan yapmış ve planını uygulamaya başlamış. Öncelikle kralın yanına gitmiş “Kardeşin her yerde, tahta geçtikten sonra seni bu ormandan kovacağından bahsediyor” demiş ve oradan uzaklaşmış. Bunu duyan kral bir yandan çok üzülüyor bir yandan ise öfkeleniyormuş fakat bunu kardeşine belli etmek istememiş. Tilki bu sefer kralın kardeşinin yanına gitmiş “Ağabeyin seni değil daha güçlü ve daha zeki bir aslanı tahta geçirecekmiş, çünkü senin güçsüz olduğunu düşünüyor” demiş. “Nasıl olur böyle bir şey? Hemen gidip hesap soracağım” demiş aslan. Tilki iki kardeşi birbirine düşürmenin mutluluğu ile eve dönmüş. Bu sırada aslan kardeşler kavga etmeye başlamışlar “Sen nasıl bana ihanet edersin ağabey?” diyerek kükremiş aslan kardeş. “Ne ihaneti? Ne diyorsun sen? Asıl sen değil misin tahta geçtikten sonra beni bu ormandan kovacağını söyleyen?” demiş kral. “Yok öyle bir şey. Kim söyledi sana bunları?” “Tilki söyledi. Asıl sana bunları kim söyledi?” “Bana da tilki söyledi!”

Şaşkınlık içerisindeki aslan kardeşler tilkinin onları birbirine düşürmek için oyun oynadığını anlamışlar. Önce birbirlerinden özür dilemişler. Daha sonra sevgiyle kucaklaşmışlar. Birilerinin sözlerine inanmadan önce gelip birbirleriyle kavga etmeden konuşmaları gerektiğini, iletişimleri ve aralarındaki bağın hiç kimse tarafından bozulmayacağını anlamışlar. Tilkiyi bulmuşlar ve hak ettiği cezayı verip mutlu ve huzurlu yaşamlarına devam etmişler. Masal da burada bitmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız Kardeş Masalı

Karınca Masalı